مواد و وسایل موردنیاز تشریح:
سینی (تشتک) تشریح، قیچی، پنس، اسکالپل، دستمال جهت تمیز کردن وسایل، پنبه جهت جلوگیری از خونریزی، ماده کلروفورم جهت بیهوش کردن جانور
طرز تشریح پرنده:
- ابتدا تمام پرهای سطح زیرین شکم پرنده را از زیر گلو تا مخرج مرطوب کرده و پسازآنکه پرنده را به پشت، روی تشتک میخوابانید با دقت پرهای قسمت مذکور را میکنید و در سطل میریزید.
- سپس پوست را در ناحیه شکم بهوسیله پنس بالا گرفته و در امتداد خط میانی بدن از مخرج تا زیر منقار شکاف طولی ایجاد نمایید و به کمک اسکالپل پوست را از عضلات زیرین جدا نموده عقب بزنید.
- دقت کنید در ناحیه گلو چینهدان کاملاً به پوست چسبیده است و با اندکی بیاحتیاطی پاره میشود در این قسمت باید پوست را به کمک انگشتان از چینهدان جدا نمود. چون چینهدان بخشی از دستگاه گوارش است باید دقت کنید که در مراحل بعدی تشریح نیز صدمهای به آن نرسد.
- عضلات سینهای روی قفسه سینه را میپوشاند به کمک اسکالپل آنها را از استخوان جدا نموده بردارید بدین طریق دندهها نمایان میشوند.
- برشهای دیگر را ادامه دهید و دندهها را از کنار قطع کنید.
- استخوانهای غرابی و چنبری را قطع کنید.
- پرنده دارای 9 کیسه هوایی است برای مشاهده آنها بعد از برداشتن قفسه سینه، نای را قطع کنید و به داخل آن بدمید و سپس ابتدای نای را بهوسیله یکتکه نخ مسدود کنید. کیسههای هوایی پر از هوا میشوند و بالا میآیند و شما میتوانید محل آنها را ببینید.
- روده پرنده را باز کرده و اندامهای داخلی را بررسی کنید.
- برای تشریح مغز پرنده ابتدا پرهای روی سر را کنده و پوست ناحیه سر را بردارید. استخوان سقف جمجمه نمایان میشود. شکافی در سطح میانی جمجمه داده و به کمک شکافهای عرضی استخوان را بردارید بدین ترتیب مغز نمایان میشود.
داداش گنجشک نه بلدرچین
اینا خیای تفاوت دارن باهم
با تشکر از نکته سنجیت هادی جان
اصلاح شد قربان
بسیار عالی و مفید
خواهش میکنم
مرسی از نظرت
ما رو به دوستات معرفی کن آقا رضا